Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно палене при студен мотор и обороти :D

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
    А98 - 2.00 лв./л. с карта за отстъпка 1,95 лв./л.
    Kinitron 100 - 2.05 лв./л.
    Ебахти бензина майна... Аз зареждам в Шел-а за 1,84 лв/л последно... Ама уж имало добавки в тоя бензин и за това.
    При лукойл-а и омв-то слагат ли добавки?
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 144HP 1998

Comment

Първоначално публикувано от Seishin Покажи съобщение
      Ебахти бензина майна... Аз зареждам в Шел-а за 1,84 лв/л последно... Ама уж имало добавки в тоя бензин и за това.
      При лукойл-а и омв-то слагат ли добавки?
      Е ти зареждаш 95 с добавки. Нормално. На лукойл е най-чист бензина. На ЕКО 100 има 3 вида добавки в него. Почистващи, антикозорионни и кво беше още нещо. Ама... не ме кефи тоя бензин. Само бензинджийката хваща окото там
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Запали колата от първия път, но пак попрекъсна леко. Не знам това случайно ли е или се дължи все пак на това, че пусках помпата през деня. Трябва да пробвам номера с реиката утре сутрин.

Очаквах да запали без проблем. Тя запали де. Не е гаснела и се изфорсира леко и лесно, но мотора свънеше пак. Пак детонации демек.
        Last edited by oem; d.m.y г., 19:00.

Comment

Моята поклаща обороти от време на време, но проблемът е главно зимата на студено. Лятото почти не се обажда. При повечето ТС е обратното.
          Освен това, при мен няма никакъв проблем с управлението на двг. Нещата се случват заради ГИ. Ако карам само на бенз., няма и следа от проблем. Та, затова си мисля, че се позапушват бенз. дюзи, като карам на газ... Решението - 100 октанов бенз. и чистене на дюзи.

П.С. Когато търсех решение на проблема, ме съветваха да сменя дебитомера, МПХ и разни подобни скъпоструващи чарколяци. Вече 1.5 год. след това, въпросните части си бачкат още.
          2014: Deutschland über alles

Comment

Аз по принцип зареждам само Shell V-Power, който се оказа 95 октанов. Коя бензиностанция предлага 100 октанов бензин?

ПП:
            Верно, че и преди ми правеше така като слагах някакав нискооктанов бензин. Даже при спряло положение на свободна ми играеха яко оборотите.
            Специално 100 октанов само на ОМВ - на другите разяжда маркучите. ВЕрвайте ми, това ми е работата. Повече подробности не трчбва да казвам
            Last edited by Stranger65; d.m.y г., 09:19.

Comment

Ами ако сте забелязали при това поклащане се чува шума от моторчето. Много е вероятно да има проблем с предвката вътре. Довечера ще разглабям моето и ще видя

Comment

абе да ви кажа от опит , въздухопровода след дебитомера във вътрешността на гофрата се беше сцепил от вън не се вижда,като го свалих поради друга причина и тогава го видях, иначе симптоми колкото искаш като ваште - то небеше при потеляне забива муцуна то клатене на обороти на празен ход и при запалване ---- то чудеса на техникат и т.н. а най интересното е че след това ходих на диагностика в..... и на компа няма грешки.......

Comment

Благодарим, че ни каза.

Comment

Първоначално публикувано от ivl Покажи съобщение
                    абе да ви кажа от опит , въздухопровода след дебитомера във вътрешността на гофрата се беше сцепил от вън не се вижда,като го свалих поради друга причина и тогава го видях, иначе симптоми колкото искаш като ваште - то небеше при потеляне забива муцуна то клатене на обороти на празен ход и при запалване ---- то чудеса на техникат и т.н. а най интересното е че след това ходих на диагностика в..... и на компа няма грешки.......
                    Това е проблем при всички алфи, уви

Comment

с 95 го имам понякога с 100 октанов от ЕКО го нямам никога
                      sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                      ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                      ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                      Продавам Алфи на части!

Comment

Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщение
                        с 95 го имам понякога с 100 октанов от ЕКО го нямам никога
                        Е да ама при мен пък карам с ОМВ 100 нямам проблем слагам ЕКО-100 и започва с чалъмите това беше преди време.
                        Между другото на Еко не зареждам от както веднъж сложих и беше по зле от 92 направо ужас зареждал съм и друг път и е добре но поне на ОМВ качеството е горе долу постоянно.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
                          Специално 100 октанов само на ОМВ - на другите разяжда маркучите. ВЕрвайте ми, това ми е работата. Повече подробности не трчбва да казвам
                          Айде дай още малко инфо де...Иначе си е жива реклама.
                          Alfa Romeo 1.8 TS `98
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                            Айде дай още малко инфо де...Иначе си е жива реклама.
                            Не работя в OMV нито за OMV

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                              Е да ама при мен пък карам с ОМВ 100 нямам проблем слагам ЕКО-100 и започва с чалъмите това беше преди време.
                              Между другото на Еко не зареждам от както веднъж сложих и беше по зле от 92 направо ужас зареждал съм и друг път и е добре но поне на ОМВ качеството е горе долу постоянно.
                              на ОМВ не съм сипвал близо 10 месеца,защото колата се спъва много и вдига разхода
                              Явно в всеки град е различно и при всяка кола е различно
                              моята харесва най-много кинетрон100 и шел рейсинг
                              sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                              ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                              ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                              Продавам Алфи на части!

Comment

Здравейте колеги!
                                Малко глупаво формолирах заглавието на темата, ама нищо

Та въпроса ми е като я запаля и понякога започва едно игране на обороти... Ту падат на 400-500, ту се качват над 1к и аз я изгасям. При повторно палене всичко е 6+. И другия ми въпрос е понякога като тръгна и колата е супер мудна. Натискам педала докрай и след няколко сек започва да ускорява.

Става въпрос за Алфа Ромео 156 1.8 '98

ПС:
                                Моля, ако има тема, в която е обяснено защо прави така - да ме информирате и модераторите да изтрият тази
                                КОЛЕГА ПРОВЕРИ СИ СВЕЩИТЕ И ГНЕЗДАТА ИМ АКО МОТОРА Е БИЛ ИЗМИТ С ВОДА Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМА ВОДА ПРИ ТЯХ И ОТ ТАМ ИДВА ЗАМИСЛЯНЕТО
                                http://clubalfaromeo.com/forum/pictu...pictureid=1559 146 1.4 twin spark 16V 103hp на газ BRC

Comment

Working...
                                X